Surdeigsbrød og Roald Dahl

I novellen Dypfryst skriver Roald Dahl om ei dame som har myrdet mannen sin. Kort fortalt, mannen er død, politiet mistenker vel egentlig ikke kona og mordvåpenet klarer de ihvertfall ikke finne. Kona synes synd på politiet som må etterforske en sak midt i påska og siden hun likevel har et lammelår i ovnen så inviterer hun de på middag. Middagen er selvfølgelig et lammelår…

Resultatet blir jo at mordvåpenet fordeler seg i fordøyelsessystemet til lovens lange arm. Ganske fornøyelig historie og en aldri så liten oppskrift på et godt utført mord. Mat har nok spilt hovedroller i flere mordsaker, men oftest i form av tilsetting av gift.

Dog er nå mitt første resultat av prosjekt surdeig klart. Det tok bare ti dager fra surdeigstarteren ble påbegynt til det ferdige brød i dag ble stekt. Nå har du sikkert allerede gjettet resultatet, men for sikkerhets skyld, om jeg skulle bli arrestert, ikke forsøk å hjelpe meg med å spise opp mordvåpenet, tannlegene har fortsatt etterslep etter koronastenginga så det er vanskelig å få time….

Surdeigsbrød, som ikke ble så aller værst. Men det ville jo ødelagt en god historie 😉

Én kommentar

  1. Mht. «Dypfryst» formodes at det ikke avstedkom uegnede ideer for Deres egen del? Hva surdeigsbrødet angår lignet det mer på sjokoladekake, men tvivler på om det smaker like godt… ?

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s