Karantene dag 15

Jeg hadde nå egentlig ikke trudd at det skulle vare så veldig lenge det her. Men det blir jo mer og mer for hver dag som går.

I siste del av februar var jeg i bryllupet til min eldste datter. To fly ned til Kristiansand og to tilbake. Nedover gikk det nesten i rute, sjøl om det ene flyet ble innstilt så kom jeg da fram. Returen var litt værre. For da var det kalima over Kanariøyene og koronavirus hadde begynt så smått å innta Europa. Et helt hotell ble satt i karantene på Tenerife blant annet. Jeg kunne meget vel ha vært blant de som opplevde de problemene, men satt fast i Kristiansand i stedet.

Nu vel. Jeg kom meg hjem, fikk vasket klær og pakket om kofferten. Rehabiliteringsopphold denne gang. Så 4 mars gled jeg inn i en slags bobletilværelse, litt sånn som skjer på ferie og nyheter ikke er det mest fristende å følge med på. Vi bodde, spiste, trente og gikk på tur sammen, ei lita gruppe på 10 kvinnfolk pluss noen fysioterapeuter og annet personale.

Utsikten fra rommet mitt på rehab, lett å havne i ei boble med sånne omgivelser

I løpet av den uka jeg skulle være der endret verden seg betraktelig. Korona eller Covid19 tok over verden, særlig Europa. Siste dagen var det kommet så mange restriksjoner og samtidig begynte ei ny gruppe å ankomme. Da var vi flere som fant tiden inne til å vende tilbake til verden. En lett surrealistisk opplevelse for å si det mildt. Hurtigbåt inn til Trondheim, kafebesøk (noe som kan ha blitt det siste på lang tid) og busser hjem. Underveis begynte det så smått å synke inn at her er det noe rart.

Jeg kom hjem på tirsdag, brukte onsdag på planlegging (skrive handleliste) for å gå i frivillig karantene og torsdag formiddag ble det handel. Omtrent samtidig med at hamstere begynte å innvadere butikkene. Samtidig besluttet de å stenge skolene og av årsaker jeg ennå ikke skjønner så hamstret folk dopapir. At det skulle bli en langvarig situasjon var absolutt ikke i mine tanker, jeg tenkte nok, som flere, at vi vender vel tilbake til normalen ganske raskt. Selv om det var en gnagende følelse om at dette er ille.

Nå er jeg på dag 15 i frivillig karantene. Igår var jeg ute og hamstret for de neste tre ukene. Det kommer en påske oppi alt dette. Heldigvis er min sankernatur velutviklet fra før så fryservarer som kjøtt og fisk er for lengst i boks, kjøpt inn under slakt og jakttider. Men å handle for tre uker! det er ganske mye altså.

Uansett, sånn som situasjonen har utvikla seg de siste to ukene så blir de neste ukene veldig spennende. Første registrerte smittetilfelle i Norge var for en måned siden. Første tilfelle i min bokommune kom i går.

En kinesisk forbannelse som jeg alltid har fundert på: «Måtte du leve i interessante tider». Vi gjør det nå og endelig har jeg forstått den fullstendig….

Forhåpentligvis så er denne det nærmeste jeg kommer korona.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s